Навіть в початковому ціновому сегменті є смартфони з сучасними характеристиками. Про це говорять нам творці смартфона Doogee X5 MAX, що поєднує сучасні можливості з бюджетною ціною.
Комплектація досить скромна: у ній немає навушників «як втім, і у всіх сучасних телефонів», і крім самого гаджета, включає в себе зарядний пристрій на 1 А. Смартфон з приставкою MAX є продовжувачем вже відомої лінійки - він прийшов на зміну моделі Doogee X5 . Не став більш громіздким, він обзавівся новою батареєю на 4000 мАг (замість 2400 мАг), фронтальною камерою на 8 МП (раніше була 5 МП) і операційною системою Android версії 6.0 (проти 5.1 в попередній версії) і сенсором відбитка пальця.
До цих характеристик потрібно додати екран з діагоналлю 5 дюймів і HD-дозволом, що видає 320 dpi, а також 4 ядра процесора MediaTek MT6580 (кожне по 1,3 ГГц), 8 Гб вбудованої пам'яті і 1 Гб оперативної. І така начинка при досить бюджетною ціною.

doogee x5 max foto
Оригінальний по дизайну смартфон Doogee X5 Max не назвеш ультратонким, але це пояснюється наявністю ємного акумулятора. Та й товщину складно назвати мінусом - завдяки їй модель виглядає по-чоловічому брутально. З цим згоден і експерт по китайському ринку смартфонів Володимир Білоконь, що дає свою оцінку:
- Дизайн дуже солідний, і подивіться на ергономіку. Смартфон вельми впевнено лежить в руці, не ковзає, чому сприяє soft-touch покриття задньої кришки, правда, приготуйтеся до частого її протирання - на ній будуть залишатися все відбитки пальців. Внутрішня рамка теж зі спеціальним покриттям - захищає від подряпин. У всіх кнопок на бічній панелі чіткий хід і не залипають. Якість збірки для початкового цінового сегмента практично ідеальне.
Екран - безумовно сильна сторона Doogee X5 MAX
Картинка у смартфона дуже яскрава, але не прикрашена, під різними кутами кольори не спотворюються, зображення не відблискує навіть під прямими сонячними променями. Це дуже зручно при частому веб-серфінгу в дорозі.
Згідно multi-touch тестів, екран підтримує 2 одночасних натискання. Цього більш ніж достатньо в більшості випадків користування, навіть в іграх. До речі, під час запуску сучасних іграшок і додатків цей бюджетний китаєць особливо не гріється, що тільки радує.

skaner x5 max
Сканер відбитка пальця

У верхній частині задньої панелі смартфона розташований сканер відбитків пальців - з ним можна налаштувати блокування-розблокування Doogee X5 MAX. За допомогою цього датчика можна також управляти різними системними програмами. Робіть знімки, зупиняйте і запускайте відео-ролики, переглядайте фотогалерею, просто проводячи пальцем по сканеру - це зручно.
Продуктивність на рівень вище бюджетного
Серфінг по соцмережах перетворюється в задоволення, так як працює модель дійсно дуже швидко. У тестах на продуктивність AnTuTu Doogee X5 MAX набрав майже 23 700 балів, в Geekbench - 1131 бал (в багатоядерному режимі). Так що жорстких подтормаживаний не очікується навіть при запуску великовагових додатків.
- Смартфон з графічним прискорювачем Mali 400 MP, - додає Володимир Білоконь, - він не новий, але цілком актуальний. Його можливостей вистачає і на запуск вимогливих до графіки проектів. Частоту в 25-28 кадрів в секунду і вище він стабільно забезпечує

x5 max
Камера, звук, автономність Doogee X5 MAX

При хорошому освітленні можна робити відмінні фото, 2 камери по 8 Мп цьому тільки сприяють. Тим більше що є beauty-режим, а в налаштуваннях можна виставити автоматичну зйомку при проголошенні кодових слів, жестах. Відео можна записувати у форматі 3GP, в дозволі 1920 Х 1080 - підтримується Full HD.
В режимі активного користування - з веб-серфінгом, прослуховуванням музики, іграми - смартфон проживе без підзарядки 1,5-2 дня. А зарядити його з 0 до 100% можна буде за 3,5 години.
Зробимо висновок: при своїй дуже привабливою ціною китайський смартфон Doogee X5 MAX радує екраном з вражаючим запасом яскравості, гарною передачею кольору і читаністю, селф-камерою, достатньої для вирішення звичайних завдань продуктивністю, витриманим дизайном - він буде досить практичним вибором.