Mobile High-Definition Link - це мобільний канал зв'язку з високою роздільною здатністю або MHL. Над його створенням одночасно працювали такі імениті компанії, як Toshiba і Sony, які брали участь в проектуванні HDMI, до них приєдналися Samsung і Nokia.
MHL інтегрував в собі кращі якості свого прабатька HDMI і micro-USB: по HDMI можна передавати відео високої чіткості і звук, а використовуючи стандарт micro-USB - заряджати гаджет. Специфікація MHL 3.0, затверджена в 2013 році, дає можливість передавати відео з роздільною здатністю Ultra HD з частотою 30 Гц, 7.1-канальний звук з підтримкою Dolby TrueHD і DTS-HD. Крім цього, стандарт дозволяє заряджати пристрої потужністю до 10 ват. Смартфон Sony Xperia Z2 і планшет Sony Xperia Tablet Z2 - перші пристрої з підтримкою MHL 3.0. Новинки були представлені на виставці MWC 2014 в Барселоні.

види кабелю
Є три види MHL-кабелів. Найпоширеніший - невеликий перехідник, з HDMI-входом для підключення HDMI-кабелю від телевізора, входом micro-USB для обов'язкового зовн нього харчування (без цього висновок зображення не здійснюється) і виходом micro-USB для підключення до роз'єму смартфона. Цей універсальний спосіб. Але він досить незручний, тому що вимагає наявності перехідника і ще двох кабелів.
Цей недолік вже усунули в новому типі MHL-кабелів. Вони безпосередньо з'єднують HDMI-вихід телевізора і MHL-вихід смартфона. При цьому акумулятор смартфона харчується безпосередньо через HDMI-кабель, і гаджету не потрібно зовнішнього зарядки. Але цей стандарт підтримують далеко не всі моделі телевізорів.
Значне гідність комбінованого MHL роз'єму в порівнянні з "класичним" HDMI - відсутність необхідності використовувати в смартфонах одночасно два роз'єми, а також можливість паралельно заряджати акумулятор. З мінусів можна відзначити неможливість одночасного використання USB-хоста і MHL, що унеможливлює підключення до гаджету, наприклад, зовнішнього накопичувача для перегляду фільмів.

перегляд фільмів за допомогою MHL
Цей недолік усунули розробники Samsung, які реалізували функціональність USB-хоста за допомогою MHL. Це ексклюзивна розробка компанії. Цей вид кабелів має додаткові контакти - 11 пінів в коннекторе проти стандартних 5 пинов micro-USB. Ця особливість Samsung розширює функціональність стандарту MHL, наприклад, дає можливість підключати периферійні пристрої. Але поліпшення має свої мінуси. 5-піновий коннектори з 11-піновим пристроями з'єднуються тільки через спеціальний перехідник.