Samsung Electronics планує привернути всю індустрію споживчої електроніки. Дослідники компанії знайшли спосіб зробити смартфони і натільні гаджети набагато тонше і в сто разів швидше. Створена ними спеціальна технологія, заснована на застосуванні особливого матеріалу - графена.

натільні гаджети
Графен - це двомірний кристал, що складається з одиночного шару атомів вуглецю, зібраних в гексагональну решітку. Товщина такої решітки всього один атом. А це в мільйон разів тонше паперу! Відкриття графена відбулося в 2004 році. Він володіє рекордною теплопровідністю, приголомшливою жорсткістю і видатними електропровідними якостями. Електрони в графенових структурах рухаються в сто разів швидше, ніж у кремнію. А саме ця речовина в даний момент є основою практично всієї електронної техніки.
Вчені Samsung відкрили спосіб, який дає можливість одному кристалу графену наділити своїми електричними і механічними властивостями досить велику площу. Samsung передбачає, що графен допоможе смартфонам істотно еволюціонувати. Фахівці компанії назвали графен ідеальним матеріалом для створення гнучких дисплеїв, що надягають гаджетів і іншої електроніки наступного покоління.


Властивості графена дуже привабливі. Смартфони майбутнього на його основі будуть стійкими до пошкоджень. А найголовніше, графен в сто раз поліпшить швидкість доступу смартфонів до Інтернету. Цей матеріал проводить інформацію значно швидше.
Коли ця інноваційна технологія буде впроваджена в споживчу електроніку, поки невідомо. Є припущення, що перші гаджети на графені надійдуть у продаж в 2015 році. Адже Samsung офіційно заявила, що виведе гнучкі дисплеї на масовий ринок в наступному році.