Корейські ЗМІ з радістю повідомили, що компанія Samsung готова до впровадження у виробництво мікросхем LPDDR4 ємністю 8 Гб. А це означає, що наші гаджети стануть спритніше, а заряду акумулятора вистачатиме на більший час експлуатації.
Стандарт Low Power Double Data Rate 4 (LPDDR4) в порівнянні з LPDDR3 в два рази швидше передає дані і на 40% менше використовує енергії. Так, швидкість передачі даних зросте до 3200 Мбіт / с на один висновок. При цьому буде досить напрузі живлення в 1,1 В. Зараз більшість смартфонів і планшетів працюють на LPDDR3, багато хто до цих пір задовольняються LPDDR2.

Флагманський смартфон Galaxy S5, що володіє цими характеристиками, очікується в 2014 році. Про це компанія повідомила в своєму офіційному прес-релізі. В одному модулі мобільного пам'яті Samsung об'єднає до чотирьох кристалів сукупним обсягом 4 Гбайт. Передбачається, що новий гаджет буде працювати на а 64-розрядному процесорі, який може бути представлений на початку цього року. Ще одна потенційна особливість флагмана дисплей з діагоналлю 5.25 дюйма і роздільною здатністю 2560 на 1440 точок, а також 16-мегапіксельна камера і остання версія операційної системи Android.