9 вересня відбулася довгоочікувана прем'єра від компанії Apple. Миру представили дві моделі 4,7-дюймовий iPhone 6 і 5,5-дюймовий iPhone 6 Plus. Шосте покоління iPhone істотно округлилося і додало у вазі. 129 грамів затягне iPhone 6 і 172 грами iPhone 6 Plus.

зовнішній вигляд Apple iPhone 6 і iPhone 6 Plus

Традиційні прямокутні форми залишилися в минулому, межі корпусу iPhone 6 і iPhone 6 Plus заокруглені по всьому периметру. У iPhone 5S антени безпровідного зв'язку приховані скляним вставкам на задній панелі. А у новинок антени заховані спеціальними пластиковими смугами. Зросли і розміри апарату: 138,2 x 67,1 x 6,9 мм у базовій моделі і 158 x 77,7 x 7,1 мм у iPhone 6 Plus. Зменшення товщини корпусу iPhone 6 (6,9 мм) і iPhone 6 Plus (7,1 мм) стало і гідністю, і недоліком.
Надтонку новинку зручно тримати в руці. Але стрункість не дала можливості повністю вмістити камеру всередині корпусу. Тепер вона виступає над корпусом апарату. Звичайно ж, що модуль камери захищений сапфіровим склом. Але все одно, в новій моделі камера постійно буде піддаватися контакту з поверхнями.
Крім дизайну і розмірів, головною відмінністю iPhone 6 і iPhone 6 Plus від попередньої моделі стало дозвіл дисплея. Новинки оснащені дисплеями Retina HD, створеними за інноваційною технологією. Тепер прошарок між склом і дисплеєм зведена до мінімуму. 4,7-дюймовий IPS-дисплей з iPhone 6 має разрешеніе1334х750 пікселів і 326 ppi. iPhone 6 Plus оснащений 5,5-дюймовим IPS-дисплеєм з роздільною здатністю 1920х1080 пікселів. Дисплей Retina HD порадує користувачів більшою контрастністю (1 400: 1 в iPhone 6 і 1 300: 1 в iPhone 6 Plus) і кращими кутами огляду. Побачити інформацію і розглянути зображення на дисплеї можна навіть під яскравим сонцем. Є припущення, що екрани в нових iPhone мають сапфірове покриття, але сама Apple дану інформацію не підтвердила.

технічні можливості Apple iPhone 6 і iPhone 6 Plus
Обидва смартфони працюють на найновішому 64-розрядному процесорі A8. Його продуктивність на 25% вище, а графіка вполовину краще. Новий чіп також на 50% енергоефективніше в порівнянні з попередником. Потужність процесора продемонстрували на прикладі нової мобільної гри Vain Glory. Присутні відзначили високий рівень графіки і візуальних ефектів.
На окрему увагу заслуговують змін, яких зазнала камера в новинках. Дозвіл залишилося колишнім (8 мегапікселів). Але тепер в iPhone стоять камери, вироблені за технологією Focus Pixel. Ця технологія застосовувалася тільки при виробництві професійних DSLR-камер. Тепер iPhone знімає відео з роздільною здатністю 720p при 240 кадрах в секунду.

характеристики Apple iPhone 6 і iPhone 6 Plus
Приємно порадують і можливості з'єднання в iPhone 6 і iPhone 6 Plus. Смартфони підтримують VoLTE і більше 20 смуг LTE з максимальною швидкістю завантаження до 150 Мбіт / с. Новий Wi-Fi модуль працює в мережах 802.11ac і передає дані в три рази швидше, ніж в iPhone 5S.
У США iPhone 6 і iPhone 6 Plus можна буде замовити з 12 вересня, а купити з 19 вересня. Цікавий факт, депутат Держдуми Росії Олексій Лісовенко вніс пропозицію заборонити продаж iPhone, щоб таким чином не дати можливість американської компанії заробляти на росіянах. В Україні iPhone 6з'явиться в жовтні, орієнтовна ціна новинки від 15,99 тис. Сподіваємося, що найближчим часом китайські виробники якісних китайських смартфонів і телефонів нададуть нам можливість купити iPhone 6 значно дешевше.