Починаючи з 16 жовтня 2015 року послуги мобільного зв'язку українцям - абонентам мережі МТС - будуть надаватися під брендом «Vodafone»

Ребрендинг підтвердив генеральний директор «МТС Україна» Олег Прожівальській. Він, природно, пояснив сталася рокіровку виключно турботою про українських користувачів. Однак, перейменування мобільного оператора - не що інше, як захист капіталовкладень російських бізнесменів в український мобільний ринок. Не так давно, для того, щоб створити видимість поділу, «МТС» кардинально змінила «алгоритм володіння» підприємством в сусідній Україні. До цього «МТС Україна» була прямою власністю однойменного російського мобільного оператора, то зараз офіційно власниками є компанії Preludium B.V. (Нідерланди) і Allegretto Holding (Люксімбург).


У ЗМІ з'явилася інформація про те, що «МТС» активно втрачає клієнтів. Частка російського мобільного оператора на Україні істотно знизилася. Втрата 1 мільйона абонентів пояснювалася відділенням Криму. Втрата ще 300 тисяч - зниженням лояльності до марки: українці асоціюють «МТС» з Росією.

Правди заради, згадаємо, що «МТС» має дружні стосунки з «Vodafone» вже протягом 7 років. Тоді було підписано угоду про обмін досвідом.
Генеральний директор «МТС Україна» Олег Прожівальській обіцяє українським абонентам низькі тарифи на роумінг в країнах, де є Vodafone. А це 26 країн світу!

Починаючи з 16 жовтня «МТС Україна» зупиняє всі рекламні кампанії «МТС». Запуски мереж 3G будуть проводитися під брендом «Vodafone». Поступово все брендові магазини оператора будуть перейменовані. Так, 16 жовтня головний магазин на Хрещатику закриється. Орієнтовно через пару тижнів магазин відновить діяльність під брендом «Vodafone». Поступово буде здійснено перехід на інші тарифи. Спочатку тарифи «МТС» і «Vodafone» будуть діяти паралельно. Якими будуть нові тарифи - поки не повідомлялося.

Директор з розвитку партнерських ринків «Vodafone» Стефано Гастаута зробив акцент на тому, що під співпрацею мається на увазі виключно використання імені. Компанія «Vodafone» не вступила в права володіння «МТС Україна». Розголошувати фінансову сторону договору британський бізнесмен відмовився.