((Смсити) і чатитись на ходу - це стало масовим божевіллям. Замість того, щоб зателефонувати і почути голос співрозмовника, ми з завидною спритністю пишемо меседжі на дисплеї свого смартфона. Ми так сильно захоплені віртуальним спілкуванням, що іноді не дивимося собі під ноги. Ми ходимо, їздимо в громадському транспорті і навіть управляємо авто, уткнувшись носом в екран телефону. В результаті ми проводимо досить багато часу, згорбившись, зсутулившись і зігнувшись.
Британська газета Telegraph опублікувала матеріал про те, що набір тексту в телефоні призводить до захворювань хребта, зокрема, до гіперкіфоз. Це зовні непривабливе викривлення хребта (кругла спина) збільшує смертність в популяції в 1,44 рази. Такий показник можна порівняти зі збільшенням ризику смертності в результаті ожиріння. Причиною летального результату при гіперкіфоз стає порушення роботи внутрішніх органів. Серцево-судинна і дихальна система дають суттєві збої. Об'єднана Асоціація Хіропрактікі США (мануальної терапії) офіційно попереджає про можливий розвиток деформації грудного відділу хребта.

позвоночник человека
Однак, інші вчені ставлять твердження під сумнів. Доктор Харрієт Холл, один з відомих противників альтернативної медицини, присвятив цьому протистоянню матеріал в своєму блозі. Він заявляє, що немає встановленої зв'язку між розвитком патології хребта та захоплено використанням смартфона.