Якість акумулятора, на що звернути увагу

Продаючи акумулятори та відстежуючи якість товару ми зіткнулися з тим, що далеко не завжди заявлена ​​потужність на АКБ, збігається з реальною (це в основному відноситься до копій).
Ми за прозорість у відносинах з клієнтом і описуємо наш підхід до контролю якості та механізми, які допомагають у виборі постачальника.
Роблячи закупівлі у різних постачальників, ми виявили, що перевірити ємність батареї і якість її заряду найпростішими тостерами якісно неможливо ... Найпростіші тестери не відслідковують стан АКБ (при заряді-розряді), температуру, провали в графіку, час заряду.
Температура при заряді - в ідеалі 34-44 градуси за Цельсієм. Якщо більше акумулятор довго не пропрацює, швидше за все він вздуется.
Провали в графіку - хороший тестер видає дані на монітор, де бачимо стан заряду (в нашому випадку графік це сині та червоні смуги). Якщо є різкі скачки графіка, то це говорить про проблеми в накопичувальних елементах.
Час заряду - тестер дозволяє встановлювати (ампераж) заряду, середньо статистично це 1А. При такому показнику (добре) якщо час заряду від двох годин 30 хв до трьох годин 30 хв.
Зараз наочно покажемо тест нової партії товару це акумулятори Blackview A5 і Assistant AS-4421 (ці АКБ взаємозамінні), також ми порівняємо показники оригінальної батареї і копії.
На фото тестер до нього підключено чотири акумулятора Blackview A5 три оригінали та одна копія. Копію ми купили в Україні (у одного з наших конкурентів), нас шокувала маленька ціна і ми вирішили зробити порівняльний тест. Забігаючи наперед скажу (дешево і якісно це не про акумулятор).
Тест акумуляторів Blackview A5
Фото підключених АКБ до тестеру, копію визначити просто на ній немає голограми виробника Blackview.
Тест Blackview A5 копія без голограми
Тепер пропонуємо дані які дає тестер виводячи їх на монітор комп'ютера.
Як вже писали в тестері чотири АКБ, перша на моніторі це копія. Дані тесту просто шокують ... Ємність - 650мАч при заявленій 2000мАЧ, а це значить, телефон розрядиться через 5-7 годин просто будучи в режимі очікування. В оригіналі 1650мАч.
Час заряду - 1 год 20 хвилин оригінал середній результат 2 години 30 хв.
Дані тесту акумулятора Blackview A5
І на останок. Найпростіший і в багатьох випадках працює спосіб, визначити якість акумулятора це перевірити його вагу. Китайці при виробництві копій економлять на всьому і на вазі теж. Тобто копії, як правило, легше по вазі. Але фото знизу зліва копія її вага 24 грами справа оригінал вага 37 грам. В даному випадку копія легше оригіналу на 50%, це просто ЖАХ !.
Вага акумуляторів Blackview A5

Якісні акумулятори тут: https://mobilgroup.com.ua/catalog/akkumulyatory