Що впливає на якість і довговічність роботи сучасних АКБ для мобільних телефонів?

Швидко розряджається смартфон доставляє масу незручностей користувачеві. Творці портативних гаджетів постійно вдосконалюють різноманітні функції мобільних телефонів, а ось акумулятора значні поліпшення так і не торкнулися. В результаті зарядки смартфону при активному використанні вистачає на день, в кращому випадку на добу. А іноді телефон і півдня не простягає. А найнеприємніше в цій ситуації, що на процес зарядки потрібен час, і часто чимале. Від 1-5 годин до повного заряду користувач прив'язаний до місця, де поставив свій гаджет на зарядку. Колектив інтернет-магазину MobilGroup вивчив проблему і пропонує варіанти вирішення ситуації. Удосконалити акумулятор ми поки не в силах, значить, попрацюємо над зарядним пристроєм.

Як вибрати зарядку для телефону?

Відразу зазначу, що звичайні зарядки найчастіше роблять свою роботу повільно. А все тому, що вони дають малу силу вихідного струму. Практично на кожному зарядному пристрої є етикетка із зазначенням сили вихідного струму в амперах. Чим вище це значення, тим менше час зарядки.
Так, наприклад зарядка з силою струму 0,7 Амп буде заряджати смартфон на 30% повільніше, ніж заряджання силою струму 1 Амп. У спеціалізованих магазинах можна доглянути зарядку з силою струму 1,5-2 Амп. Для мобільного телефону це оптимальний варіант. Використовувати зарядний пристрій з більшою вихідною силою струму не рекомендується, смартфон може перегрітися. А це небезпечно і для самого телефону, і для акумулятора, перші ознаки що АКБ Вашого телефону виходить з ладу це - при тому ж самому зарядному пристрої та звичайному для Вас стилі зарядки АКБ заряджається дуже швидко, батарея як би надулася або потекла якщо подібні ознаки виявлені замініть акумулятор.

Крім зарядного пристрою, варто звернути увагу на кабель, який з'єднує зарядку і смартфон. Якість провідникового матеріалу має величезне значення.

А тепер ще кілька порад:

- на час зарядки включайте режим «У літаку». Просто, якщо ви будете продовжувати активно грати або серфить в інтернеті, апарат буде заряджатися дуже довго. Не секрет, що навіть найпростіший смартфон в стані пропрацювати в режимі розмови три-чотири дні без підзарядки. «Їсть» заряд саме активна робота в Інтернеті, перегляд фото, відео, прослуховування музики і т.д;
- не переохолоджуватися і не перегрівайте свій смартфон. Не залишайте його на сонячному підвіконні, біля працюючої духовки, і тим більше, не кладіть в холодильник все це впливає на ємність АКБ;
- якщо ви заряджаєте смартфон від комп'ютера, вимкніть синхронізацію пристроїв. Зазвичай, цей процес запускається відразу ж після підключення до USB-порту і вимагає від смартфона багато енергії. В активному робочому стані телефон буде заряджатися значно довше;
- стежте, щоб ноутбук не переходив в сплячий режим під час зарядки смартфона. Багато ПК в сплячому режимі не подають струм до USB-портів, і телефон просто не отримує заряд.

Магазин MobilGroup бажає Вам швидкої зарядки!