Скільки часу протримається ваш телефон, з постійно активними додатками, з частим серфінгом в інтернеті і переглядом фільмів по шляху на роботу? До кінця дня, ну максимум до середини наступного - і знову заряджати. Китайці пропонують зламати цей стереотип, представляючи світові свій смартфон Oukitel k10000 з батареєю величезної ємності - в 10000 мАг.
У перспективі - втричі більше часу без підзарядки. Отримуємо своєрідний Power bank, але тільки з 5,5-дюймовим TFT екраном, чотирьохядерним процесором з частотою 1000 МГц (серії MediaTek MT6735), 2 ГБ оперативної пам'яті і 16 ГБ - вбудованої.
Правда, вражають не тільки ці технічні характеристики, але і вага Oukitel k10000 - він становить цілих 320 м Так, цей смартфон порівняно важкий і габаритний - 157,5 на 76,5 на 13,8 мм, - що пояснюється великим акумулятором і великою кількістю металу в корпусі.

Зовнішній вигляд k10000
Зовнішній вигляд гаджета взагалі дуже оригінальний: його дизайнери вирішили обійтися без заокруглень і зробили сміливу ставку на брутальність. Враження від рубаних ліній і гострих кутів посилено сталевим кантом по периметру, декоративними заклепками, прогумованими ділянками і зображенням бика на задній панелі.
- Зверніть увагу, наскільки вдало агресивний дизайн доповнений практичними рішеннями, - зазначає Володимир Білоконь, менеджер «Мобілгруп». - При всій брутальності його екран з надійного загартованого скла і він захищений по периметру - металевим корпусом.

зручний k10000
Відзначимо, що при величезному обсязі своєї батареї цей китаєць заряджається порівняно швидко. З 0 до 100% за 3,5 години - це хороший результат. Плюс, Oukitel k10000 реально можна використовувати як power bank, «роздаючи» заряд друзям.
Ще трохи статистики: з постійно включеним відео (HD-Ready) і підсвічуванням максимальної яскравості смартфон пропрацював 21 з половиною годину. За 100 хвилин гри в такі досить вимогливі шедеври, як WOT Blitz або Godfire: Rise of the Prometeus, розрядився тільки на 5%. За 4 дні активного використання - багатогодинного серфінгу по інтернету, прослуховування музики на тлі, зйомки фото і публікації їх в Інстаграмме - втратив лише 15% заряду. Це цифри, над якими варто задуматися.
Найзручніший в роботі Power Bank
Зараз ми жартуємо, а в справі смартфон відмінно себе показує. Він працює на базі Android 5.1 - зручною версії зі звичною платформою, зі стандартним і добре знайомим інтерфейсом. Покладені на нього завдання Oukitel k10000 вирішує без гальмування, невеликі затримки виникають лише при запуску найважчих ігор.

надійність oukitel k10000
Висока продуктивність у смартфона завдяки оптимізованому графічним прискорювачем Mali-T720, - пояснює Володимир - ну і сам чотирьохядерний процесор робить свою справу. За тестом AnTuTu отримує до 20-24 тисяч балів продуктивності АКБ, що реально багато, адже у тих же розрекламованих LG G2 або Sony Xperia Z Ultra менше.